• SHOP LOKAAL BIJ ONS
  • SHOP ONLINE !!! NIEUW : WEBSHOP !!!

BALLONNEN WEETJES

LATEX   HELIUMBALLONNEN

-heliumballonnen bewaar je best op een koele , droge plaats ...wanneer je ze niet onmiddellijk wil gebruiken

-deze kom je max een dag van tevoren ophalen , zo heb je er zelf langer plezier van

-standaard (30cm) heliumballonnen blijven enkele dagen zweven (wij doen er altijd "langer zweefproduct " in) , grotere  blijven nog wat langer.

-heliumballonnen niet in direct zonlicht zetten , of naast de verwarming. , gas zet uit bij warmte

-latex ballonnen kunnen wel een beetje uitzetten zonder dat het kwaad kan

-wanneer je ballonnen buiten gebruikt , in direct zonlicht kunnen deze mat worden. Daar is niets tegen te beginnen , het is een natuurlijk proces van oxidatie en verkleuring dus , maar het effect is soms  ook wel mooi .

 

AFMETINGEN - LATEX BALLONNEN

-12" inch =  30 cm         (kan met helium/lucht)

-18" inch =  46 cm        (kan met helium/lucht)

-24" inch = 60 cm        (kan met helium/lucht)

-36" inch = 90 cm         (kan met helium /lucht)

-5" inch=   12  cm         (enkel met lucht)

LATEX -ALLERGIE ? OOK DAAR HEBBEN WE OPLOSSINGEN VOOR 

Neem dan zeker eens een kijkje bij de DIY pakketjes - de pilaren om zelf te maken bestaan uit allemaal folieballonnen en zijn dus uitstekend geschikt hiervoor! Wij kunnen deze pilaren ook voor jou maken in nog andere kleurensamenstellingen  Informeer er gerust naar !

FOLIE  BALLONNEN

-folieballonnen kunnen met helium of lucht worden gevuld

-deze zet je ook niet naast directe verwarming of achter glas met volle zon er op  , deze ballonnen kunnen niet eindeloos uitzetten (gas zet uit bij warmte)

-in de winter kan het zijn dat je de ballonnen komt ophalen , en lijkt het dat deze afgaan .Dit is de kou die werkt , eenmaal terug in een warme plaats worden ze terug normaal (lijken ze terug opgeblazen)

-folieballonnen blijven ongeveer 1 / 2 weken zweven , afhankelijk van hun omgeving ( warmte , kinderen die ermee spelen , ...)

 

LUCHTGEVULDE DECORATIES

-wanneer wij luchtgevulde deco's maken , doen we dat een dagje van tevoren. Lekker vers dus , maar een andere reden is : wanneer er een ballon lek zou zijn , zien wij dat zelf eerst en wordt deze vervangen. Deze heeft dus een nachtje bij ons gestaan en zo zien we de ochtend erna of er iets is...

- lucht gevulde ballonnen blijven binnenshuis op gewone kamertemperatuur zelfs weken goed. Er zijn klanten die na een (paar) maanden pas hun staanders terug brengen(wat eigenlijk veel te laat is)met de reden dat de ballonnen nog mooi waren.(wat een leuk compliment is)

 

 

 

OPGELET ; voor alle ballondecoraties geldt dat direct zonlicht niet ideaal is , ballonnen kunnen verkleuren en mat worden , ze gaan rapper stuk (bv in de vlakke zon in een etalage van een winkel)

BIO 

-ballonnen zijn biologisch afbreekbaar in tegenstelling tot wat velen denken , een ballon heeft dezelfde vergaantijd als een eikenblad (info blaadje in de winkel te verkrijgen)

-wil je ballonnen oplaten , vraag dan naar een biologisch touwtje , dat hebben we ook

-voor grote oplatingen  heb je meestal wel een vergunning of aanvraag van de gemeente nodig , die moet je zelf aanvragen (wijzelf zijn geen voorstaander van ballonoplatingen)